Mia Johansson


Det är jag Mia som äger och driver företaget Keep Moving Hundrehab. I dagsläget är det endast jag som jobbar här.


Jag är född och uppväxt här i Överkalix.

Här bor jag tillsammans med min sambo Johan och våra två barn Charlie och Linnea, och självklart alla våra djur! Djur har alltid varit en stor passion för mig och jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dem! Jag har under många år varit aktiv inom hunderiet och suttit både i styrelsen som sekreterare, i tävlingssektorn samt att jag är utbildad tävlings sekreterare i Överkalix Brukshundklubb. Har själv tävlat hund inom bruks och lydnad och har nu även hittat den roliga hundsporten nosework. Drag träning är något jag och mina hundar tycker är jätte roligt och det sysslar vi med året om på cykel, spark och skidor.


Hur jag hamnade i denna branch har jag till stor del min hund Keep att tacka för. När han blev diagnotiserad med grav höftleds dysplasi så letade jag mycket information om hur jag skulle kunna hjälpa honom på bästa sätt att leva ett så långt, lyckligt och smärtfritt liv som möjligt och det var där jag verkligen fastnade för detta med rehabilitering och friskvård och ville bara lära mig mer. Förutom att företags namnet antyder på vad jag vill att alla hundar ska göra, fortsätta röra sig. Så är det inte mer än rätt att Keep´s namn ska finnas med i företags namnet!


Med att alltid hålla mig uppdaterad genom utbildningar och kurser kan jag ge er kunder den bästa möjliga förutsättningen till ett långt, lyckligt och smärtfritt hundliv!

Utbildningar


HUNDFYSIOTERAPEUT

Rehabilitering och Friskvård

Svenska Fysioterapiskolan 2017

HUNDSIMSINSTRUKTÖR ADVANCE

Specialist kompetens på rehabilitering i pool.

Svenska Fysioterapiskolan 2017

BALANSBOLLSINSTRUKTÖR

Rehabilitering och Friskvård

Svenska fysioterapiskolan 2017

DJURVÅRDARE NIVÅ 2

D9 på:

  • Hund och katt
  • Häst
  • Övriga djur, exotiska och udda sällskapsdjur

Dille Gård naturbruksskola 2021

Om oss

Mina egna djur


Nima

Australian Shepherd

2008

Keep

Australian Shepherd

2013

Lenny

Australian shepherd

2016

Sally


Ralf


Ankorna

Arne, Alma, Asta och Agnes


Hedvig